Profil

Lægehuset er en samarbejdspraksis hvor vi deler lokaler med Filip Burlakof.

Vi har delt personalet op mellem os og fungerer som 2 solopraksiser der deler lokaler.

Som patient er du tilmeldt læge Peter Hou-Vangsaae, men kan også få tider hos vores uddannelseslæger.

I lighed med mange andre lægeklinikker, har vi ofte uddannelseslæger, da vi fungerer som efteruddannelsessted for læger som planlægger at blive praktiserende læger eller hospitalslæger. I forbindelse med uddanelsesforløbet kan konsultationerne blive optaget til senere gennemgang – men kun ved accept fra patienten

Område og baggrund

Frederiksværk by har ca. 20.000 indbyggere. Byen har tidligere været præget af den store arbejdsplads Stålvalseværket.

I Frederiksværk by er der 14 læger fordelt på 4 lægehuse samt speciallæger i psykiatri og ontologi, fysioterapeuter og fodterapeuter.

I Halsnæs kommune er der i alt 22 praktiserende læger samt 3 ubesatte ydernumre. Lægegruppen i Halsnæs er samlet i PLO-Halsnæs, der samarbejder med kommunen. Gruppen mødes 2-4 gange årligt.

Klinikken var oprindeligt en solopraksis beliggende i Nørregade 4 oven på apoteket. Første indehaver var Poul Holm-Petersen og i 1972 overtog Torben Nikolaisen. I 1989 blev det en 2-personers kompagniskabspraksis, da Annemarie (Mie) Bay-Nielsen trådte ind. I 2000 trådte Peter Hou-Vangsaae ind i praksis i stedet for Torben Nikolaisen og praksis flyttede til midlertidige lokaler. Fra 2001 har praksis været i de nuværende lokaler på Torvet 33. I 2014 trådte Filip Burlakof ind i praksis istedet for Annemarie Bay-Nielsen. Fra Januar 2017 blev vi splittet op til 2 sololæger der deler lokaler.

Klinikken i dag

Praksis er placeret på 1. sal over Kvickly centralt i Frederiksværk. Der er adgang med elevator. Klinikken er indrettet med 4 konsultationsrum for læger, 2 konsultationsrum for sygeplejersker, et sekretariat der er slået sammen med køkken og fællesrum, venteværelse, arkivrum, laboratorium, personaletoilet, handikapvenligt toilet og et lagerrum.

I klinikken er der lige nu ansat 1 sygeplejersker, Tessa og vi vil gerne ansætte en til.

Klinikken har fra 2003 modtaget uddannelseslæger.

Der er i øjeblikket åben for tilgang af nye patienter.